I utgangspunktet var det ikke planen å delta på august-løpet, men i løpet av sommeren ble ferie- og familieplaner tillempet slik at muligheten bød seg for en “bonus-racing-helg” på Våler. Thomas H startet turen østover allerede mandagen før med leid bobil og hele familien om bord. Thomas M fulgte etter på onsdagen med Polo’n på henger og barna i baksetet. Elvira og Dennis Marshall skulle kose seg sammen med sine besteforeldre på Krokstadelva mens løpene pågikk.

Vi ankom banen fredag formiddag, og dagen gikk med til rigging, innsjekk og teknisk kontroll av bil og utstyr. I tillegg måtte vi få tatt en rask service av Polo’n, da det ikke har vært tid til noe “Polo-mekking” siden forrige runde.

Det var satt av 3 timer til trening fredag kveld, og det var godt å få brukt noen treningspass på å justere inn lufttrykk og banke rattrust. Dekkene er nå på 8. løpshelgen og begynner å bli merkbart slitt (egentlig er de oppbrukt!). Rundetidene ligger omkring ett sekund over de beste tidene våre i mai. Det er varmt i været og vanskelig å få riktig temperatur/trykk og vi mistenker også at hjulstillingen ikke er helt god. Vi tar noen mål og justerer oss inn til noe som er litt mer riktig. Siden vi begge skal kjøre i helgen (TH på lørdag og TM på søndag) deler vi litt på treningstiden.

Lørdag kommer med sol og varme! Under warm-up blir de 3 bilene i vår klasse liggende etter hverandre, og det blir umiddelbart litt “små-fighting” i svingene – vi føler vel hverandre litt på tennene… De to andre kjører Peugeot 306 (Lars Erik – samme bil som Knut brukte på Rudskogen) og Peugeot 206 GTI Cup (Remi – debutant, men kommer fra gokart-miljøet og er en meget habil sjåfør). Vi har en mistanke om at det ligger noe mer bak fargevalget på 206’n – da det er motsatt av Polo’n; svart bil med gult tak, men det blir hevdet at det er tilfeldig… Jaja, vi hører noen true med å lage sorte merker i den gule lakken vår, så dette kan bli spennende.

Kvalifisering kjøres som vanlig i et 15 minutter langt heat, og resultatet er andre startposisjon for oss, bare 0,8 sekunder opp til Remi i hans 206. Lars Erik er heller ikke langt bak oss, så vi gleder oss til en tett finale.

Ila de tre første rundene i finale 1 har vi tre bilene byttet plass flere ganger, men det balanserer seg etter hvert med Remi på første, Thomas H på andre og Lars Erik på tredje. Dessverre ryker gasswiren til Lars Erik og han må bryte.

Søndag kjøres to finaler. Den første blir tett og spennende mellom Thomas M og Lars Erik og det skiller ikke mer enn 0,5 sek ved målgang. Lars Erik trekker det lengste strået. Remi er litt i en klasse for seg, der han ligger og kjører runder som er et par sekunder raskere enn oss andre.

Akkurat ved målgang blir det litt mer action i Polo’n, idet det velter inn med røyk. Marshall får raskt stoppet motor og kuttet strømmen og triller inn til siden. Det viser seg at begge flensene på girkassen (der hvor drivakslene skrus fast til girkassen) har løsnet og kommet ut av posisjon. Dette resulterer i en akutt giroljelekkasje som renner rett ned på eksosrøret. Heldigvis var det ikke varmt nok til at det selvantente!

Tiden frem til neste finale går naturligvis med til å få reparert dette og det blir jo da også gjennomført et ikke planlagt oljeskift på girkassen.

Siste finalen blir litt roligere da det er større avstand mellom bilene. Når det nærmer slutten har Thomas M tatt inn forspranget til Lars Erik og i et forsøk på forbikjøring i sving 2 blir det kontakt mellom bilene. Det ryktes om at noen bomgiret Peugeot’n og dermed var sammenstøtet med Polo’n like bak uungåelig. Racing incident – begge førerne er i ekstase etter løpet; det er gøy å kjøre om kapp når det er så gjevnt og tett. Resultatet etter finale 3 blir det samme som i finale 2; Remi, Lars Erik og Marshall.

Det har vært en fantastisk spennende helg, og utrolig moro å få vise familien hva dette handler om. Vi gleder oss til Rudskogen i september – da kommer vi med begge bilene…

Mvh
T&T