I helgen ble det arrangert NM- og NorgesCup-runde på Vålerbanen i regi av RacingNM – Marshall Motorsport stilte naturligvis til start i klasse GT4B!


Vålerbanen passer vår relativt motorsvake og lette bil godt. Det er en teknisk utfordrende bane med korte langstrekk, vanskelige svingkombinasjoner og få pause-muligheter underveis.

Totalt var ca 120 førere påmeldt og det var gøy å komme tilbake og møte kjente fjes fra i fjor. Noen nye biler, andre biler kom i nye farger og med diverse oppgraderinger utført ila vinteren.


For vår del brukte vi store deler av fritreningen på fredag til å justere motor etter vinterens overhaling. Etter flere mislykkede forsøk på å time kammene, endte vi opp med å bytte tilbake til originale kamaksler fredag kveld. I tillegg måtte lydpotten i eksosanlegget sprettes og deler av lyddempingen ble fjernet, da denne hadde løsnet og lå som en propp i uløpet…


Lørdag morgen kjørte vi warm-up kl 09 og motor og bil fungerte utmerket. Det var tydelige at originale kammer passer best sammen med den originale motorstyringen.

Solen skinner store deler av dagen og banen er tørr og fin idet vi skal kjøre kvalifisering. Etter 15 minutter og ca 13 runder har vi klart å sette ny personlig bestetid på Våler med 1:08.881 ! Vi er storfornøyd! Forbedringen er på ett sekund fra løpet vi kjørte i september i fjor.

Finale 1 går også på tørr bane og vi fullfører uten uhell. Det er desverre ikke flere biler i vår klasse denne helgen, så fullført løp betyr 1.plass!

Søndag møter oss med litt mer usikkert vær, og Finale 2 starter på våt bane før det halvveis i løpet tørker opp. Da blir de bilene som har valgt regndekk noe handikappet, og vi får muligheten til å avansere opp en plass i feltet (GT4 kjører samme heat som oss).

Finale 3 ble kjørt i et øsende regnvær! Da er det en fordel å komme fra Vestlandet… Selv med mindre motor og “multi purpose dekk” (gategodkjente semi-slicks) klarte vi å holde GT4-bil bak oss på det ekstremt glatte føret. Å kjøre på våt bane er fryktelig vanskelig – men VANNvittig gøy!

Neste løp for oss blir på Rudskogen 21/22 juni.

– MarshallMotorsport –