Vi har fått god hjelp fra Ole Martin Mobeck hos Mobeck Tekniske til å velge riktige CatCams trimkammer til vår motor og vårt bruk. Disse kammene løfter høyere enn de originale kammene og skal sørge for en bedre gassutveksling i sylindrene og dermed høyere effekt. Våre nye CatCams har denne karakteristikken:

Sammen med de nye kammene følger det også nye ventilfjærer og retainers. Delene passer rett på de originale ventilene.

Toppen monteres nå med ny toppakning og nye strekkbolter. Boltene trekkes til ihht prosedyre; 40 Nm, 60 Nm og 2 ganger 90 grader. De nye kammene legges i lagerleiet for å sjekke at det passer overens med blokk og ventilløftere. Det ser veldig bra ut.


Motoren monteres nå med originale kammer for første gangs oppstart. Etter at vi har hatt start og vet at alt fungerer som det skal, kommer vi til å bytte til de nye kammene.
Før kvelden kommer over oss begynner det jo å ligne en motor igjen:

Mvh
T&T