Gassutveksling er en viktig del av prinsippet for en forbrenningsmotor, og jo lettere den “puster” desto mindre tap og høyere virkningsgrad ( = høyere tilgjengelig effekt).
Pustingen handler om å få den skitne, varme eksosen ut av sylinderen og å trekke inn den rene, kalde, oksygenrike luften som er deilig mixet med Shell V-Power 98.

Vi har tidligere oppgradert innsugsmanifold, luftfilter og eksosmanifold for å redusere motstanden i “luft- og eksoskanalene”, men det finnes en enda viktigere del av “luftrøret” til motoren som må oppgraderes; sylindertoppens innsugs- og utblåsingskanaler.

På bildet under vises original eksoskanal. Den måler 42 x 21 mm og har en ru overflate etter støpingen av toppen.

Pga unøyaktighet i støpingen legger produsenten inn en sikkerhetsmargin i veggtykkelsene i toppen (skillene mellom olje, vann og trykkutsatte kanaler). Denne sikkerhetsmarginen er vi villig til å ofre for å få en motor med “Enhanced Aspiration”. Etter at kanalen er “portet” med roterende filer og slipepapir har den fått et større tverrsnitt, en glattere overflate og en mer “aerodynamisk” utforming. Målet med denne modifikasjonen er å redusere turbulens i luftstrømmen (turbulens = motstand) og øke “flow-kapasiteten”. Det kan altså flyte mer luft gjennom kanalen med mindre motstand. Her er resultatet, målene nå er 49 x 26 mm:

Det er også viktig at overgangen mellom kanalen i sylindertoppen og manifolden er så “smooth” som mulig for å unngå turbulens. Også pakningene må sjekkes så de ikke stikker inn i luftstrømmen.

Her er litt flere bilder:

Mvh
T&T