Glassfiber er vel kanskje ikke akkurat et nytt og revolusjonerende materiale, men i Marshall Motorsport har vi enda ikke gjort oss så veldig kjent med det lette og sterke stoffet. Vi har derfor gjort et lite forsøk med en enkelt del; bytte ut stål med glassfiber.

Bildet under viser en del av batterikassen. Den er laget av tynnplate (stål) med innvendig isolasjon og pakning. Vekten viser godt og vel 1,7 kg!

Stål-lokket pakkes i plastfolie med tanke på å bruke det som støpeform for et nytt lokk i glassfiber. Deretter klippes til 2 stk “chopped” glasssfiberduk (300 g/kvm) med 2-3 cm overmål.

Ca 250 gram polyester legges utenpå plastfolien sammen med de to 300-dukene.

Etter ca 1 time kan overmålet enkelt skjæres av med tapetkniv. Nå kan natten sørge for god herding før formen skal skilles fra produktet. Det svarte feltet langs hjørnene er etter tusj-markering på fiberduken.

Etter en del overtalelse og et par gode tenger skilles form og produkt:

Da er det sannhetens øyeblikk; hva ble vektbesparelsen? Glassfiber-lokket legges på vekten sammen med pakningene den må ha mot batterikassen. Vekten viser at besparelsen ved å gå fra stål til glassfiber er hele 74% = 1293 gram!
Vi har flere ideer til bruk av glassfiber, men det får vi komme tilbake til etter hvert…

T&T