Under de siste løpene i 2013-sesongen kjørte vi med en bil med et vekt/effekt forhold på ca 9 kg/hk. I klassen vår kan vi gå helt ned til 6,5 kg/hk. Det er tre måter å nå det målet på; enten å øke effekten på motoren, å redusere vekten på bilen – eller en kombinasjon av de to. Teknisk reglement for GT3 og GT4 setter en minimumsvekt på 850 kg. Ved siste veiing på Vålerbanen i september var bil med fører og en skvett bensin 909 kg, så vi kan fjerne en del dødvekt før vi nærmer oss grensen.

Bilen er allerede ribbet ganske godt til skinnet, så det er ikke helt enkelt å finne de store vektene å fjerne på karosseriet, så derfor gjelder det å gå nøye til verks – som feks tykke lag med vinduslim og karosseri-kitt.

Under bakluken og i sidene bak dørene finner vi en del stål som får smake vinkelkutter og punktsveis-boret:

Resultatet er da en liten haug med stål:

Vi har flere planer for å gjøre bilen lettere, men en del ting er uavklart enda, så vi holder på hemmeligheten en stund til…

Det er alltid gøy å få pakke i posten – denne gang noen smådeler fra DemonTweeks i England…
Mvh
T&T