Det er lørdag og vi er godt fornøyd med gjennomføringen i tidstreningen – med 0,8 sekunders margin til Geir i sin Porsche 944 har vi Pole Position til Finale 1 i den første runden i RacingNM 2013.

Klokken 14:30 liner GT4 og GT4B opp i pitlane og noen minutter etter slippes hele feltet ut på banen etter Safety Car. Vi kjører en og en halv runde bak safety car som oppvarming. Førerne svinger fra side til side for å få varme i dekkene, bremser og aksellererer for å få varme i motor, drivverk og bremser.

Jeg kjenner på nervene, både før line-up, i pit-lane og underveis på oppvarmingsrunden, men idet jeg finner de to røde lysene som skal skifte til grønt for å markere starten forsvinner alle nerver og nervøse tendenser. Det er deilig å kjenne fokuset ta kontroll over alle sanser og handlinger.

Grønt lys – starten går! Jeg får en ok start, og er helt oppe i hekken på feltet med GT4-biler. De to-tre første svingene går bra, og i sving 4 vurderer jeg om jeg skal forsøke å smette forbi den siste av GT4-bilene. Men jeg trekker meg – er nok ikke tøff nok i konkurransen enda. Det mangler litt på forbikjøringserfaring, liksom…

Etter første runde holder jeg OK kontakt med GT4-bilene, men etter hvert må jeg slippe taket. Porschen ligger i speilet bak meg, men ikke faretruende nær.

På runde 3, i sving nr 3 får en av GT4-bilene problemer med girkassen og slipper en stripe med gir-olje utover banen. Denne oljen oppdager ikke jeg, og i 114 km/t treffer bakhjulet mitt dette feltet med ekstremt lite friksjon. Resultat; bakenden svinger ut og bilen roterer 3/4 runde før jeg treffer sandfellen med høyre side av bilen i fartsretningen. Bilen ruller over på taket og videre over på hjulene. Så snart bilen står stille løser jeg ut selen og kommer meg ut av og bort fra bilen.

Ombord-filmen ligger på Youtube: http://youtu.be/nf-KkKVj8WY

Nesten hele feltet passerer igjen før flaggposten får hengt ut “oljeflagget” – flere biler treffer feltet med olje, men ingen havner ut i sandfellen. Kort tid etter blir finalen stanset med rødflagg og hele feltet kjører inn i pit lane.

Det går ikke lang tid før jeg og bilen blir hentet av en hjullaster og kjørt inn i depot.

Vi får raskt en status på skadene, og innser at dette kan være slutten på kjøringen denne helgen. Frontrute og høyre siderute er knust, panser og venstre forskjerm forvridd, bulk i begge dører samt bakskjerm og venstre hovedlykt og blinklys knust.

Etter en del opprettingsarbeid får vi faktisk godkjent bilen av Teknisk for start i finale 2, men da motoren ikke vil starte igjen (defekt bensinpumpe), blir det til at vi heller pakker sammen litt tidligere enn planlagt søndag og returnerer til Bergen.

På tross av det kjedelige utfallet av helgen, har vi lært mye og er rik på erfaringer – både gode og dårlige. Bilen er nok snart oppe og går igjen, så vi regner med å stille til start på Rudskogen som planlagt i juni.

T&T