Fredag er treningsdag før sesongens første løp her på Vålerbanen. Etter testene for 14 dager siden har vi byttet klasse og stiller nå med nye enhetsdekk for klasse GT4B. Yokohama A048 er dekk vi kjenner litt fra tidligere eskapader på VW-AUDI-treffene. Silverstone slicksene blir nå treningsdekk, så får vi spare konkurransedekkene til de to-tre siste treningspassene.

Før avreise fra Bergen har vi endret oppsettet på bilen en del. Etter tips fra andre på forrige trening har vi makset ut camber både fremme og bak. Ellers er det gjort noen småjusteringer på motoren for å forbedre forbrenningen.

Det viser seg at oppsettet er vel agressivt, så vi reduserer etter hvert camber fremme. Vi kjører totalt 7 treningspass og benytter dekktemperaturmålinger for å regulere dekktrykkene.

Det er en travel dag med mye som skjer, justeringer på bilen, hjulstillingsapparatet er flittig brukt og GPS- og video-logginger må taes og sjekkes. I tillegg må vi justere inn giroverføringen, da den er litt motvillig inn i 2. gir.

Det er mye folk og flotte biler og et godt miljø her. Lett å komme i kontakt med folk, og lett å få høste erfaringer fra flere tiår med motorsporterfaring. Læringskurven vår er bratt!

Vi kjører nesten samme rundetider på Yokohama-dekkene som på slicks, så det virker som om disse passer bil (og fører?) bedre.

Etter en liten runde i depot på kvelden har vi knipset noen bilder, mest fra klassen Historisk Racing: