I anledning fredagens tur til Vålerbanen har vi opprettet en ny kategori i bloggen; RacingNM 2013!

Nå føles det virkelig som at sesongen starter – vi reiser til Våler for å teste bil og fører…

Torsdag ettermiddag kl1700 stod vi klare til avgang utenfor Marshall og Vi-To Bilservice:

Det viser seg at den nyervervede Caravellen til Marshall fungerer uovertruffent som trekkbil – 57 mil og 9 timer 45 min senere sjekker vi inn på hytte nr 15 på Støa Camping. Turen over fjellet ble slitsom med mye tett snøvær og ivrig politi på nattpatrulje (sjekk ut Marshall Motorsport på Facebook for politi-historien).

Det blir bare tid til en kort power nap i hytten før vi vasker over bilen og installerer oss i depot på Vålerbanen:

Mye veiarbeid over Filefjell sørget for å skitne bilen til noe grundig, så en vask var nødvendig…

Hele fredagen er satt av til trening for lisensierte biler og det er godt oppmøte med biler fra de fleste klasser. Det er gøy å treffe noen av våre konkurrenter og racerførere i andre klasser – alle er imøtekommende og hyggelige og det mangler ikke på gode råd og tips ila dagen.

Vi får gjennomført 7 treningspass ila dagen – både på vått og tørt. Bilen fungerer veldig bra – ingen feil eller uhell hele dagen! Vi bruker en del energi og tid på å justere hjulstilling og understell og læringskurven er bratt! Vi har fått filmet noen av passene, og skal forsøke å få lagt ut en film på hjemmesiden om ikke lenge…

Ifm justering av forhjulsstilling oppdager vi at det ene dekket tilsynelatende har sprukket. Det kan først se ut som at noe har skjært i dekket, men det er ingenting i hjulbuen som kan volde slik skade – dessuten går ikke “sprekken” rundt hele hjulet. Vi kommer til å sende en mail til leverandøren i England for vi mistenker at dette er en produksjonsfeil. Ingen av de andre dekkene viser tegn på det samme. Det defekte dekket blir byttet ut med nytt. Bildet viser sprekken som strekker seg langs kanten av rulle-flaten på dekket (nederst i bildet):

Det blir totalt 14 mil med trening og testing før vi setter kursen mot Bergen igjen. lokken 05:45 lørdag morgen er bilen på plass i Stallen igjen og vi får oss en velfortjent hvil!

Torsdag 9.mai går turen igjen over fjellet – da er det første NM-runde! Vi gleder oss!

Helt til slutt noen bilder av andre biler som skal kjøre i RacingNM i år:

Mvh

T&T